Avl

Årets føll- og unghestskue

Årets føll- og unghestskue

Unghestskue Vestnes Islandshestforening 2018

Årets unghestskue telte 15 føll og unghester, i tillegg møtte 4 hester til uoffisiell bygningsbesdømmelse. Vi fikk låne anlegget tilStall Sp i Hjelvika til å gjennomføre skuet, og det var en god stemning med nærhet til publikum, utstillere og dommer.

Dommer var også i år vår gamle kjenning fra Danmark, John Siiger Hansen.

Han startet skuet med en beskrivelse av det nye bedømmelsessystemet som FEIF har innført, samt en innføring i hvordan han villehestenes skulle presenteres. Nyttig info for alle, både de som hadde vært medtidligere og de som var helt nye på det å skulle vise hester til bedømmelse.

Når alle hestene var bedømte, var tiden inne for premieutdeling og kåring av skuets beste unghest og beste mønster.

Beste unghest ble hoppeføllet Jofridur fra Istadli, med66,37%, eier Anne Oppigård. Beste mønster ble Tove Sønderland.

De må også nevnes beste uoffisielt bedømte, 4-års hoppaVilja fra Flatsetøy til Jostein Ø Iversen, som fikk hele 8,43 i bygningsdom.

Takk til dommer for å sørge for god stemning blant utstillerne, Stian og Agnes for at vi fikk benytte det flotte anlegget, AmundBrendryen som gjorde en flott innsats som «løpegutt», Ingrid Marie Larsen som sjefspunsjer og Marte Winther Skorgenes som altmuligpersonell, og alle andre som var med og bidrog til at dette ble en trivelig og uformell happening.

Da er det bare å sette av 2. helg i november 2019 til nesteårs unghestskue.

Ida Ovedie Foto, https://idaovedie.wixisite.com/idaovedie,sponset oss med vakre bilder, Spar Tresfjord bidrog med fruktkurv og Agria forsikring sørget for premier til alle deltakere.

Vedlegg

Flere nyheter