Annet

Ukens intervju: Indiana Angelica Hovin Wenaas

Ukens intervju: Indiana Angelica Hovin Wenaas

Navn: Indiana Angelica Hovin Wenaas

Alder: 16 år 

Når begynte du å ri?: Jeg har vært rundt hester hele livet mitt og har opplevd mange fine opplevelser i stallen, men begynte å ri fast i 2008 ca. 

Hva het din første hest?: Jeg hadde en shetlandsponni når jeg var mindre som jeg delte med søskenbarnet mitt Eirik, men Urta er vel min første «ordentlige» hest der jeg har hatt ansvaret. 

Hvor lange har du ridd aktivt i konkurranse?: Jeg husker mitt første stevne var i 2008, der alt ble utført i trav. Men jeg har ridd aktivt konkurranse siden 2013. 

Favorittdisiplin?: Det må nok bli T1. Det er der jeg har flest gode minner med Urta. I tillegg til at det er utrolig masse fart og spenning og jeg får veldig adrenalinkick når jeg rir hurtigtølt! Urta er en god tølter, noe som gjør det enda mer morsomt. 

Hvilken hest har gjort mest inntrykk på deg?: Det er nok Urta. Hun er en hest jeg har lært utrolig masse av og har mange opplevelser med. Ikke alt har vært gode minner og opplevelser, men alt har en erfaring med seg. Det har vært en utrolig god følelse å kjenne på mestringsfølelsen. Men også gode Blær har gidd meg mange fine opplevelser på hesteryggen. Han var en utrolig tålmodig og snill hest, absolutt en god læremester! 

Hva er det største du har opplevd?: Jeg har opplevd mange store ting, men et av de største jeg har opplevd er nok da alt plutselig løsnet på NIHF-cup i 2015 etter en lang og tung periode med Urta. Både hest, rytter og samarbeid løsnet og stevnehelgen ble en utrolig fin opplevelse. 

Favoritt matrett? Pinnekjøtt eller bali kyllinggryte 

Hvem er ditt største forbilde? Mitt største forbilde er tante Lene Wenaas. Jeg forguder ikke bare ridestil og dyrestell men også hvor godt hester og dyr har det med henne. 40 hester eller 5, alle blir like mye sett. Jeg har også Nils Christian Larsen som forbilde fordi jeg synes ridestilen hans er utrolig fin og han har vist mange flotte prestasjoner på konkurransebanen. 

Vasker du dine egne klær? Ja det gjør jeg. 

Hvordan ser drømmehesten ut? Min drømmehest er en stor fin hingst som enten er kullsort eller hvit. Han har masse man og hale, samt et utrolig godt gemytt. Helst firgjenger. 

Gåtur i fjellet eller ligg på en strand?: Ligge på en strand 

Hvilken gren syntes du er mest fascinerende bortsett fra den du til vanlig driver med?  Jeg synes feltritt og galoppløp er veldig fascinerende. Det er høy fart og masse spenning, men også mye teknikk. 

Mål for årets sesong? Jeg har ikke satt meg så store mål for denne sesongen. Men det er vel å gjennomføre programmene våre bedre enn før og å kose oss i hverandres selskap.

Vedlegg

Flere nyheter